Blog sobre recuperació de bicicletes clàssiques, història, restauració, documentació...


30 de març 2010

- CYCLES GITANE "Trophée" de1980


Aqui va una altra joia de la carretera de fa 30 anys .
Una Cycles Gitane, francesa, el model TROPHÉE  corresponent al catàleg 1980 . Tuberia Reynolds 531, tubs de 0,7 mm de paret i soldat a mà.

El quadre era l'utilitzat pels corredors del mitic equip RENAULT GITANE CAMPAGNOLO que, amb Bernard Hinault com a cap de files, dominaven el calendari professional de finals dels 70 i principis dels 80. Però el model OLYMPIC, amb Campagnolo Record, aquest model Trophée, en contraposició, equipava components Shimano Dura-Ace EX.
Això segur que responia a estratègies de marketing, oferint la qualitat/preu que ha caracteritzat sempre Shimano, per contra Campagnolo era més car (i també marca italiana!, cosa que a més d'un francès segurament no li acabava de fer el pes...jeje)


La bici està tota restaurada i una mica versionada... la forquilla no és la original, les bieles de 175mm són el model Dura-ace de finals dels 80, els pedals i carrets de rodes son shimano 600, més moderns, amb  8 pinyons, canvis a fricció, potència 3ttt, manillarg 3ttt model Gran Prix, seient i tija també "no-originals".


D'alguna manera tenia la necessitat de combinar el blau històric i seriós amb el groc desinformal i cridaner, i magrada molt com ha quedat la combinació. La bici, sense ser una pluma, es molt lleugera i el color groc escampat hi ajuda molt.

Les llantes Mavic tenien aquelles marques de desgast irregular que deixen els frens després de milers de kms a l'anoditzat i que les fan semblar velles i visualment deteriorades, així que amb pintura groga, l'aparell d'alinear rodes i un pinzell de pinstriping, vaig provar de posar les llantes "al dia" i camuflar aquelles imperfeccions visuals amb un cercle groc. Segur que ho repeteixo en properes bicicletes.

Per ara no estarà en venda, com que és talla 58 es queda a la col·lecció particular, que li he d'ensenyar rutes, ara que finalment els llargs hiverns se'n van, tan l'hivern d'enguany de tots nosaltres com el d'ella en particular.

2 comentaris:

  1. Muy guay el blog! Me encanta el amor y la dedicación que tienes por estas bicis que aquí en Cataluña/España no son nada mas que "bicis viejas".
    A mi me encantan las bicis clásicas y de época.
    Te envío el enlace a mi blog...Tengo una Gitane que te podrá interesar...

    http://rodafixa.blogspot.com/2010/10/gitane-tour-de-france-racing-team-1976.html

    ResponElimina
  2. Hola Gabriel, por suerte poco a poco va creciendo la cultura y el respeto para las bicicletas viejas.
    Esta Gitane de tu blog es preciosa, yo no puedo comprarla aunque el precio me parece una ganga para ella, ya que si uno quisiera montar una igual a piezas probablemente deberia gastarse el doble. Suerte con la venta.

    Otra cosa, hace dias que intento entrar en tu blog, así con en el link he podido ver la bici correctamente, pero cada vez que voy a tu pagina de inicio se me bloquea el internet i tengo que reiniciar el ordenador, sólo me ocurre en tu blog, hay algo que falla, espero que lo puedas remediar, tengo ganas de ver tu blog.
    Saludos

    ResponElimina