Blog sobre recuperació de bicicletes clàssiques, història, restauració, documentació...


2 de maig 2011

BICI TRIAL - primeres històries

A finals dels anys 70 a Catalunya va néixer una modalitat ciclista nova, el trial en bicicleta.
La mainada sempre ha volgut fer com els grans, i amb imaginació i enginy, de manera espontania, varen començar a transformar bicicletes per adaptar-les a la funció de superar obstacles.  El trial en moto tenia molts aficionats a casa nostra, com també els cotxes de rally i tot el que feia olor de gasolina i goma cremada.
Així que l'arribada del bicicross i el naixement del bicitrial de seguida va arrelar entre els petits, que per edat no podien tenir moto. Al mateix moment els fabricants es van posar les piles creant bicis específiques. 
Aquest reportatge és de la revista "La Bici", setembre 1981, nº1.
Podeu comprovar que tot era tant nou que parlen de trialsin amb fotos de BMX !!
Segurament és de les primeres coses publicades sobre el trial en bicicleta.



Quant tot això passava jo no tenia ni 10 anys, ni la Montesita era a casa, ni mai vaig estar al corrent dels esdeveniments. A les revistes "La Bici" que tinc, hi ha algunes coses sobre el trialsin d'aleshores, proves d'una Figueras, d'una T-15, entrevista a en Pere Pi,  exercicis pràctics... Vull anar penjant tot això aquí al blog. Si més gent té coses i vol colaborar, així com corretgir els possibles errors que pugui fer, tot serà benvingut, amb l'objectiu d'un aclariment general d'aquells temps, amb les bicicletes com a fil conductor.
De la revista LA BICI em falten el Nº 4, 5, 13, 14 i del 17 amunt. Segurament hi ha coses interessants sobre trial.
Continuarà.

14 maig 2011
Un magnífic lloc per saber més sobre els inicis és la web d'en Piu, bici-trial classic, amb fotos i coses de primera mà, ja que ell era dels que van començar en aquest esport. En Piu, que per cert és el que surt a la foto a dalt (dorsal 33)!
A la web també hi ha un reportatge gràfic de la restauració de la seva T-15.

Des d'aquí moltes gràcies per haver-me ajudat a trobar les peces que em faltaven per la meva.

També un interessant reportatge en francès de TRIBALZINE (traduït de la original pàgina d'ECORRIUS, ara inaccessible des d'internet (?)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada